UDSOLGT! Aarhus anno 1834 – i fodsporene på 15-årige Alfred

Kom med på en charmerende tur tilbage til Aarhus – som byen var for godt 180 år siden.

Aarhus var i 1834 en lille, mørk og beskidt by, men her var også liv og glade dage. I byen boede velhavende borgerfamilier side om side med fattige stakler, og alle kom de hinanden ved. På denne vandring har du mulighed for at komme med tilbage til en svunden tid, og undervejs vil det gamle Aarhus vågne for dit indre blik.

Turen tager afsæt i Mejlgade og alle de mennesker, der har boet her. Vi skal i fodsporene på 15-årige Alfred, der er turens hovedperson, og som i 1834 boede med sin familie i nummer 48. Undervejs skal vi høre om hans familie, venner og naboer, og vi møder den driftige købmand Jensen, den svagelige Anders Grarup, der dog er indehaver af en af gadens fabrikker, vi skal møde Madam Gandrup og Hr. Pippel – og hvem mon Jocko er? Vi skal høre om, når drengene går på kommers, når de samler menneskeknogler, når de er til Sct. Olufsmarked, og når de gyser over vovehalsene på Store Torv.

Jo, byen og dens liv kommer til at stå klart og tydeligt for os på denne vandring. Er du blevet nysgerrig, er du mere end velkommen til at tage turen med tilbage til Aarhus anno 1834.

Detaljerne ser således ud:

Byvandring: lørdag den 26. september kl. 10.30 (UDSOLGT) og kl. 12.30 (UDSOLGT)  Ekstratur kl. 15.45 (UDSOLGT)

Varighed: halvanden time

Mødested: Bunden af Rådmand Liisbergsgade

Slutsted: Store Torv

Pris: 100 kroner pr. person. Der betales kontant eller via mobilepay på dagen

Tilmelding: Nødvendig. Det sker ved at skrive på doron@aarhushistorier.dk og oplyse antal deltagere og om det er første tur (kl. 10.30) eller anden tur (kl. 12.30)