De dramatiske dage i maj 1945. Byvandring om befrielsen

Denne gang går turen tilbage til maj 1945, når vi sammen skal i sporene på de dramatiske dage, der gik forud for frihedsbudskabet, der lød i radioen den 4. maj om aftenen.
På turen skal vi følge begivenhedernes gang og undervejs hører vi om, hvordan Aarhus i de sidste dage var præget af daglige skyderier på gader og stræder.
Alle holdt vejret. Alle vidste, at tyskerne ville tabe. Men ingen vidste, om freden ville blive fredelig – eller voldsom og blodig.
På byvandringen skal vi høre om alle de mange rygter der løb, vi skal høre om voldsomme bombninger i Guldsmedgade, om nedskydningen af byvagter, om tyske advarsler mod at tro på falske påstande, om forsøget på at vælte rådhustårnet, om forsøget på at bombesprænge Clemensbro – og ikke mindst om udviklingen den 5. maj om formiddagen, der gik hen og blev en af de blodigste dage i Aarhus i løbet af de fem forbandede år.
Detaljerne ser således ud:
Byvandring: lørdag den 4. maj kl. 10.00 (Udsolgt) og kl. 12.00 (Udsolgt) og kl. 14.00
Varighed: ca. halvanden time
Mødested: foran museum KØN
Slutsted: Bispetorv
Pris: 135 kroner pr. personer. Der betales kontant eller via mobilepay på dagen
Tilmelding: Nødvendig. Det sker ved at skrive en mail til doron@aarhushistorier.dk og angive det ønskede klokkeslæt (kl. 10 eller kl. 12) samt antal deltagere