Julebyvandringer i det gamle Aarhus

Kom med på en hyggelig julebyvandring.

Julen nærmer sig med hastige skridt, og for mange er der nok at gøre. Har du alligevel en times tid til overs, så kom med ud i den juleudsmykkede by og hør om julen i det gamle Aarhus.

På byvandringen skal vi blandt andet høre om, hvordan det var at fejre jul under 2. verdenskrig, og vi skal høre om den store begejstring, da man i Aarhus kunne få appelsiner for første gang efter krigen. Undervejs på byvandringen skal vi også høre om det mondæne forretningsliv, og vi skal på sporet af julegavefristelserne, som de handlende tilbød de velstillede aarhusianere for et hundrede år siden.

Ikke alle var dog i stand til at nyde en privilegeret jul, og der fandtes mange indsamlinger til fordel for byens fattige. På byvandringen kommer vi forbi Fælleskontoret for Velgørenhed, og vi skal høre om, hvad man kunne aflevere her, og hvem, der fik gavn af indsamlingerne.

Undervejs på vores tur igennem den pyntede by, hører vi også om byens juletræer, vi skal høre om forbud mod julelys i butiksvinduerne, og sidst men ikke mindst kan du få svar på, hvor mange filialer Magasin havde i Danmark i 1920. 2, 40 eller 170?

Det bliver en rigtig hyggelig tur rundt i det julepyntede Aarhus, og turen er for både store og små.

Der er rig mulighed for at gå med, og julebyvandringen foregår flere gange.

Onsdag den 14. december kl. 17.30

Lørdag den 17. december kl. 10.30

Lørdag den 17. december kl. 13.30

Varighed: en times tid

Mødested: juletræet på Rådhuspladsen

Pris: 90 kroner, der betales kontant på dagen. Der kan også betales via MobilePay. Gratis for børn til og med 15 år

Tilmelding: ikke nødvendig. Mød bare op