I sporene på de sidste dage af besættelsen.

Denne gang har jeg fornøjelsen af at invitere dig med på en helt nyudviklet byvandring. Turen tager os tilbage til begyndelsen af maj 1945, og altså tilbage til de allersidste dage af 2. Verdenskrig og den tyske besættelse af Danmark.

Byvandringen er dog ikke bare ny. Den er også lidt anderledes end mine hidtidige ture.

Før sommeren blev jeg opfordret af et nystartet, digitalt forlag til at skrive historisk fiktion. Det vil sige at skrive en god, opdigtet historie, som finder sted i historisk korrekte rammer. Jeg har altid gerne villet skrive, så den opfordring kunne jeg ikke lade gå forbi mig. Foreløbig er det blevet til én historie, der hedder “Bispetorv”. Historien handler om et ægtepar, Larsens, og deres daglige liv i begyndelsen af maj 1945. Historien handler om, hvordan de på hver deres måde forholder sig til befrielsen, som alle venter på, men som ingen ved, hvornår kommer.

Som sagt er historien opdigtet, men alle omtalte begivenheder og selve rammen er historisk korrekt. På byvandringen skal vi gå i fodsporene på Hr. og Fru Larsen, og turen starter i Guldsmedgade 29, hvor de bor.

Selve historien kan du købe på forlagets hjemmeside, og du får så historien tilsendt online. Det er meget enkelt, og historien koster kun 8 kroner. Har du lyst til at læse historien kan du købe den via dette link:

https://www.tellmeastorytoru.dk/noveller/?category=Historisk+fiktion

Du er naturligvis velkommen til at læse historien uden at gå med på turen, ligesom du også er velkommen på byvandringen uden at have læst historien.

Jeg håber blot, at nogle måske synes, det er morsomt, at historien og byvandringen smelter sammen og bliver en større oplevelse end hver for sig.

Byvandringens detaljer ser således ud:

Tid: lørdag den 23. august kl. 12.30

Varighed: halvanden time

Mødested: Guldsmedgade 29

Pris: 100 kroner pr. deltager. Kontant eller MobilePay

Tilmelding: Nødvendig – sker via doron@aarhushistorier.dk

Jeg arbejder allerede på både nye historier og nye byvandringer. Hvis du vil høre mere om både historier og byvandringer, kan du tilmelde dig mit nyhedsbrev ved at skrive til mig på doron@aarhushistorier.dk.